D E R O O S E

Algemene Schrijn- en dakwerken De Roose

Contact Info

09 391 71 96

Korteboeken 26
9930 Lievegem, België

info@dakwerkenderoose.be

image

Lievegem - Ons scheef huisje...

Hoe het allemaal begon...

2020, Corona breekt aan! Wij verhuizen met ons gezinnetje naar Korteboeken te Zomergem met grootse plannen om ons huis te renoveren. In tijden van lockdown hadden we namelijk wel wat ruimte om te brainstormen over onze nieuwe woning.

Wij waren natuurlijk niet alleen. Diezelfde week nog rinkelde onze telefoon. Een koppel die verder in de straat zou komen wonen had een huisje met veel karakter gekocht en de eigenaars wilden kostte wat het kost dit prachtexemplaar behouden. Net om die reden kozen ze ervoor om het originele huis te restaureren en een eigen touch te geven met een kleine uitbreiding.

Een Betoverende Samenwerking

Na een eerste ontmoeting met de nieuwe eigenaars, zat het buikgevoel meteen goed bij beide partijen. Samen met bouwonderneming Geurs gingen we aan de slag voor een aantal maanden. De bouwheer was goed voorbereid en zocht, samen met de voormalige eigenaars, naar foto's van de woning in originele staat. Het belangrijkste punt voor de bouwheer was: "ALLES WAT SCHEEF IS, MOET SCHEEF BLIJVEN."

Een Avontuur in Krommingen

Als schrijnwerker/dakwerker is dit een uitdaging, je wilt je namelijk altijd van je beste kant laten zien. We hebben tijdens een aantal besprekingen, samen met de architect, toch geprobeerd om de zichtzijdes aan de buitenkant recht te mogen maken (en het authentieke kromme aspect van binnenuit laten gelden), maar niks of niemand kon de bouwheer op andere gedachten brengen. Dus,... zo gezegd, zo gedaan.

Het Grote Avontuur Begon in Juni

Ons avontuur, als ik het even zo mag noemen, begon rond juni 2020. De bouwheer had ons ondertussen opgebeld om te vragen of wij een aantal grote machines konden bemachtigen om met bepaalde afbraakwerken te beginnen. Enkel het eigenlijke huis lieten we onaangetast, al het resterende werd weggehaald.

Terug aan de Werkbank in November

Vanaf november 2020 konden wij terug aan de slag om de eerste constructie te plaatsen. Bouwonderneming Geurs zorgde voor het metselwerk en, net zoals met de bouwheer, verliep de samenwerking en de communicatie van een leien dakje. De bouwheer keek niet alleen toe hoe de woning werd aangepakt, maar omdat zijn materiaalkeuze zo specifiek was, hielp hij maar al te graag meezoeken naar de geschikte balken met de juiste doorbuiging, om de oude te vervangen. Je hoort het al, het materiaal was niet allemaal op voorhand te bestellen, maar vaak werd het een zoektocht naar recuperatiematerialen om de charmes van de originele woning te behouden of terug te laten opleven.

Een Succesvolle Afsluiting van het Hoofdstuk

Na een aantal maanden konden wij dit project definitief opleveren, waarbij wij zelf nog heel wat extra's hebben bijgeleerd, nieuwe samenwerkingen zijn aangegaan en,... we hebben er een goede relatie met onze klanten aan overgehouden.

Gebruikte materialen
  • Op het nieuw aangebouwde gedeelte achteraan en de garage, werd gebruik gemaakt van de gerecupereerde dakbedekking van de bestaande woning. De tekorten werden aangevuld door recupmaterialen van Van Hyfte te Sint-Laureins.
  • Op het bestaande gedeelte van de woning werden nieuwe dakpannen geplaatst van Koramic
    • Type: Oude Pottelbergse Pan
    • Kleur: 1 op 5 Vieilli Blauw Gesmoord en 4 op 5 Vieilli Rood
  • Binnenafwerking met planchetten en kepers in Grenen.
  • Dakramen in gietijzer van Fakro.
  • Spanten met doorbuig: aangeleverd door Exxo.
  • Isoleren deden we met de Powerroof sarkingpanelen van Recticel.
UP