Algemene Schrijn- en dakwerken De Roose

Contact Info

09 391 71 96

Korteboeken 26
9930 Lievegem, België

info@dakwerkenderoose.be

ONZE TROEF

Wij zijn niet alleen dakdekkers, maar ook schrijnwerkers!
Dit zorgt ervoor dat u geen beroep hoeft te doen op een extra aannemer voor het maken van uw dakgebinte. Hetzij bij nieuwbouw, hetzij bij renovatie.

Hellende daken

Vlakke pannen, golvende pannen, tegelpannen, leien, grote of kleine pannen... alles kan en alles mag. Elke dakpan heeft zijn eigen karakter wat er ook voor zorgt dat de tijd om uw gekozen dakbedekking te plaatsen, erg kan variëren. Uw dak bedekken met grote dakpannen zal sneller gaan dan bijvoorbeeld met een tegelpan.

Soorten daken

De mogelijkheden zijn eindeloos...

 • zadeldak
 • noordboomdak
 • schilddak
 • Lessenaarsdak
 • Dak in L-vorm
 • Dak met dakkapel (hetzij met plat dak, hetzij met een zadeldakje, hetzij met een doorlopende helling)

Professionaliteit en kwaliteit staan bij ons voorop. Daarom gaan we regelmatig op bijscholing om de nieuwste trends, legmethodes of nieuwe gebruikstechnieken te leren waardoor we nog efficiënter en sneller kunnen werken.

Ook dakramen spelen een belangrijke rol bij het plaatsen van een hellend dak. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Wij werken dagelijks met de kwaliteitsproducten van de meest gekende fabrikanten. Voor nagenoeg elke nood, is er een oplossing voorzien.

dakramen
 • wentelende of uitzetbare dakramen
 • ontrokingssystemen
 • lichttunnels
 • ...

De dakramen worden standaard voorzien van bijpassende gootstukken en andere afwerkingsproducten voor een onberispelijk resultaat, zodat u geen last krijgt van waterschade of koudebruggen na de plaatsing ervan.

Platte daken

Platte daken vormen, samen met de hellende daken, het grootste deel van onze bezigheid.
Wij voorzien enkel in de plaatsing van EPDM. Echter tijdens de wintermaanden is dus niet zo gemakkelijk.
EPDM kan gelegd worden als een geheel nieuwe dakbedekking bij een nieuwbouw, maar wordt ook gebruikt ter vervanging van PVC dakbedekking of roofing.

Indien de klant zeker is dat er nergens waterinsijpeling is, wordt de oude roofing vaak niet vervangen. Wij plaatsen dan een extra dakbeschot met indien nodig een laag extra isolatie. Daar wordt dan de nieuwe EPDM over gelegd.

EPDM op zich is een mooi en rekbaar materiaal maar door de weersomstandigheden en aangepaste luchtvochtigheid, is de verlijming zeer moeilijk.

Omdat wij perfectie en kwaliteit hoog aanschrijven en ten allen tijde willen zorgen voor een mooi en correct afgewerkt geheel , voeren wij tijdens de wintermaanden geen EPDM werken uit.

Gebruik van Velux producten
 • Koepels in acrylaat
 • Koepels met een gebogen of vlak beschermglas in verschillende afmetingen (nieuwere versie)
 • Modulaire lichtstraten, al dan niet vast of elektrisch te openen of op zonne-energie
 • lichttunels

Isolatie en binnenafwerking

Van zodra de dakbedekking bij het hellend dak volledig is afgewerkt, wordt er – indien gevraagd – dakisolatie voorzien volgens de overeenkomst die werd gesloten. Dit kan een vraag zijn van de bouwheer en/of architect zodat aan de minimumeisen voldaan wordt of om een beter geïsoleerde woning te bouwen. Het kan ook om voorschriften gaan die wij dienen te volgen om te voldoen aan de EPC/EPB eisen. Hierdoor kan u in sommige situaties premies aanvragen bij de overheid.

Onze standaardservice omvat het plaatsen van isolatie samen met het dampscherm die we luchtdicht aftapen.

Wenst u nog een mooie binnenafwerking met OSB en/of gyproc?
Indien dit samen gaat met de dakwerken, staat ons team voor u klaar.
Indien u enkel binnenafwerking/isolatie wenst zonder nieuw dak, geven wij dit door aan een collega aannemer.

Binnen- en buitenschrijnwerk

Tijdens de eerste 5 jaren dat ons bedrijf bestond, wilden we onze (potentiële) klanten laten weten dat ze bij ons terecht konden voor een uitgebreide waaier van diensten.

Naarmate het bedrijf groeit, ligt onze focus nog meer op de beste kwaliteit leveren en nemen we liever wat meer tijd om uw werf af te werken.
Daarom hebben wij besloten een aantal diensten opzij te zetten om die tijd voor u te creëeren. Echter indien wij een totaalproject zouden uitvoeren, kan u bij ons nog steeds terecht voor volgende zaken:

Binnenschrijnwerk
 • binnendeuren plaatsen (blokdeuren, invisidoors, standaard tubespaandeuren,...)
 • parket of laminaat plaatsen
 • stijlwanden maken, inclusief (geluidswerend) isoleren, afwerking met OSB & Gyproc (waterdicht, brandbestendig en/of geluidswerend)
UP