Algemene Schrijn- en dakwerken De Roose

Contact Info

09 391 71 96

Korteboeken 26
9930 Lievegem, België

info@dakwerkenderoose.be

Waarom kiezen voor EPDM?

Roofing en EPDM worden beiden gebruikt als dakbedekking voor platte daken, waarbij roofing wordt gebrand en EPDM wordt gelijmd. EPDM staat voor Ethyleen-Profyleen-Dieen-Monomeer, een éénlaags synthetische dakrubber met een hoge elasticiteit. Voor we echter wisten van het bestaan van EPDM werden platte daken voornamelijk afgedicht met roofing, welke in gelijke stroken wordt aangebracht en gebrand.

De verschillen op een rijtje.
Roofing EPDM
Wordt gebrand Wordt gelijmd met contactlijm
Wordt gelegd in verschillende lagen Wordt gelegd in één laag
Verschillende stroken worden naast elkaar gelegd; roofing heeft dus veel naden en heeft meer kans op waterinsijpeling na verloop van tijd Kan gelegd worden in één stuk, afhankelijk van de vorm van het dak, wat de kans op waterinsijpeling aanzienlijk verminderd
Minder elastisch en minder bestand tegen Uv-straling Zeer elastisch en bestand tegen alle weersomstandigheden en Uv-straling
Levensduur van 25 à 30 jaar (afhankelijk van merk en vakkundigheid bij plaatsing) Levensduur van 50 jaar en meer (afhankelijk van merk en vakkundigheid bij plaatsing)
Goedkoper dan EPDM Duurder dan roofing
Periodiek te onderhouden Weinig tot geen onderhoud
Kan beschadiging bekomen door erop te lopen Zonder risico te belopen
Waterrecuperatie, filteren voor gebruik Waterrecuperatie, zonder te filteren voor gebruik

Beide vormen van dakbedekking worden nog steeds gekozen, afhankelijk van het budget van de klant. Aarzel zeker niet om contact op te nemen met een stielman. Zo kan u samen met hem/haar de verschillende opties bekijken en een weloverwogen keuze maken.

Wij, als dakdekkersbedrijf, hebben gekozen om enkel met EPDM te werken omwille van het plaatsingsgemak onder de vorm van verlijming. Wij focussen ons momenteel op 1 merk, Mastersystems, omwille van kwaliteitsredenen.

Wist je dat...
  • Door de zelfklevende strook op de PreTape rollen wordt de plaatsing versneld met ongeveer 70%.
  • Door het gewapend polyestervlies verkrijg je een onberispelijk glad resultaat.
  • Het Mastersystems helderregenwatercertificaat garandeert het zorgeloos gebruik van regenwater.
  • Mastersystems heeft een productieproces zonder oplosmiddelen, vluchtige organische stoffen, chloor of andere gevaarlijke stoffen, waardoor het bijdraagt aan duurzaamheid en een lagere ecologische voetafdruk.
  • Het productieproces van Mastersystems omvat vulkanisatie en devulkanisatie, wat resulteert in halffabrikaten die opnieuw kunnen worden ingezet in het productieproces, waardoor er geen afvalverwerking nodig is. Het recyclebare "afval" wordt gebruikt in allerlei andere toepassingen zoals speeltuinen en terrassen.
;
UP